خانهبازرسی آسانسور

بازرسی آسانسور

بشر از دیرباز تا کنون، برای برخورداری از محل سکونت راحت و ایمن، در تلاش بوده است. امروزه با توجه به توسعه جوامع و پیشرفت های علمی و تکنولوژیکی و به موازات ساخته شدن ساختمان های بلند مرتبه و آسمان خراش ها، موضوع سهولت و سرعت دسترسی به همه طبقات مورد توجه روز افزون قرار گرفته است. از همان ابتدا تا کنون موضوع ارتقا ایمنی آسانسور ها مورد توجه سازندگان، مهندسان و کاربران آنها قرار گرفت.

بازرسی آسانسور

به موازات بکار گیری روش های نوین در صنعت ساختمان و استفاده از تکنولوژی های جدید، در ساخت، نصب و راه اندازی آسانسورها، بطور طبیعی هر روز شاهد افزایش سطح ایمنی آنها نیز میباشیم. در این راستا در همه کشور ها استاندارد های مناسبی برای ساخت و راه اندازی آسانسور ها تدوین شده و میشود. که سازنده های ساختمان ها اعم از اداری، مسکونی، تجاری و... ملزم به رعایت آنها هستند.

در این خصوص گاهی شاهد سهل انگاری مهندسان در نصب آسانسور میباشیم؛ که به همین دلیل ضرورت بازرسی های ابتدایی و دوره ای آسانسور را بیشتر نمایان میکند. این موضوع زمانی اهمیت خود را بیشتر نشان میدهد که در اثر کثرت استفاده، استهلاک قطعات مصرفی و غیر مصرفی و یا احیانا به دلیل استفاده از قطعات فیک یا نا مرغوب ضریب ایمنی آسانسور ها پایین می آید.

در واقع صاحبان مشاغل و کارفرمایان، با پذیرش امر بازرسی های اجباری و صرف هزینه اقدام به نوعی سرمایه گذاری برد برد می نمایند. چراکه در صورت عدم انجام بازرسی های اولیه و دوره ی آسانسور، هر آن احتمال بروز حوادث پیش بینی نشده و فجایع انسانی و ضررهای مالی هنگفتی میرود.

در بازرسی آسانسور عملکرد و ایمنی آسانسور مورد بررسی قرار میگیرد و در این پروسه، در صورت وجود نقص در ایمنی آسانسور، اقدامات لازم انجام خواهد شد. در بازرسی آسانسور تمام سیستم آسانسور مورد بررسی متخصصین قرار میگیرد.

هدف از بازرسی آسانسور

چرا باید نسبت به بازرسی آسانسور اقدام کنیم؟ باید بگوییم، حفظ ایمنی کاربران تنها یکی از دلایل بازرسی آسانسور است که به آن اشاره کردیم؛ اما بازرسی آسانسور با اهداف دیگری نیز صورت میگیرد. به عنوان مثال با بازرسی به موقع آسانسور میتوانید مشکلات فنی و نواقص آسانسور را به موقع تشخیص داده و اقدامات لازم را انجام دهید که این امر در افزایش طول عمر مفید و عملکرد بهتر آسانسور تاثیر گذار خواهد بود.

همچنین، بازرسی آسانسور ازجمله قوانینی است که باید انجام شود؛ البته استاندارد های آسانسور ممکن است در هر کشوری متفاوت باشد و باید زیر نظر متخصصین انجام شود. با این حال یکی دیگر از اهداف بازرسی آسانسور، رعایت قوانین و مقررات میباشد.

انواع بازرسی آسانسور

در ادامه برخی از انواع بازرسی آسانسور را مورد بررسی قرار داده ایم:

  • بازرسی دوره ای که شامل بررسی سیستم کنترل آسانسور، درب آسانسور، قطعات مکانیکی و الکتریکی آسانسور میشود.
  • بازرسی فنی که شامل بررسی سیستم کنترل(حرکت و ترمز)، سیم کشی و دیگر قعطات فنی آسانسور میشود.
  • بازرسی ایمنی که با شامل بررسی درب و دستگیر ها، سیستم هشدار، دکمه های آسانسور و بطور کلی بررسی کابین آسانسور میباشد.

گواهینامه استاندارد آسانسور

گواهینامه آسانسور چیست؟ مدرکی رسمی و معتبر بوده که زیر نظر سازمان ملی استاندارد ارائه میشود. دریافت گواهینامه استاندارد نشان دهنده ایمنی و سلامت آسانسور بوده که مطابق با استانداردهای آسانسور صورت گرفته است.

چه زمان میتوان نسبت به دریافت گواهی استاندارد آسانسور اقدام کرد؟ قبل از دریافت پایان کار باید نسبت به دریافت گواهی اقدام کنید. بطور دقیق تر پس از نصب و راه اندازی آسانسور میتوان نسبت به دریافت این گواهی اقدام کرد. در نظر داشته باشید که دریافت گواهی استاندارد برای دریافت پایان کار ساختمان الزامی خواهد بود.

چرا دریافت گواهینامه استاندارد آسانسور الزامی است؟ مطابق قانون شهرداری، تمامی ساختمان ها برای دریافت پایان کار ملزم به دریافت گواهینامه استاندارد آسانسور میباشند. در غیر این صورت ممکن است دچار پرداخت جریمه شوند.

انواع استاندارد آسانسور

استاندارد آسانسور دو نوع، استاندارد اولیه و استاندارد ادواری را شامل میشوند. استاندارد اولیه، پس از نصب و راه اندازی آسانسور انجام میشود که ایمنی و عملکرد آسانسور مورد بررسی قرار میگیرد، با دریافت استاندارد اولیه، شما میتوانید نسبت به دریافت پایان کار اقدام کنید.

اما استاندارد ادواری چیست؟ استاندارد ادواری، زمانی است که بازرس ادواری آسانسور در فاصله زمانی یک ساله نسبت به بررسی آسانسور اقدام میکند. استاندارد ادواری مربوط به سرویس و نگهداری آسانسور به مدت یک سال میباشد که دریافت آن نیز اجباری نخواهد بود اما با دریافت گواهی ادواری میتوانید ایمنی کاربران را تضمین کنید.

اعتبار سنجی گواهی آسانسور

چطور میتوان از اعتبار گواهینامه اطمینان حاصل کرد؟ هنگامی که گواهینامه را دریافت کردید، میتوانید مجوزهای بازرسی آسانسور و مجوز اشخاص حقیقی که برگه گواهینامه را مهر زده اند دریافت کنید؛ علاوه بر آن با مراجعه به سایت رسمی مرکز مشاوران فنی اداره کار نیز میتوانید نسبت به استعلام گواهینامه اقدام نمایید. با مراجعه به سایت مرکز ملی تایید صلاحیت ایران و با در اختیار داشتن نام و مجوز میتوانید نسبت به اصالت گواهینامه اطمینان حاصل نمایید.

مدارک اخذ گواهی استاندارد آسانسور

اگر به دنبال دریافت گواهی استاندارد آسانسور هستید، به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:

  • کپی پروانه ساخت
  • کپی کارت ملی متقاضی
  • فرم درخواست بازرسی اولیه
  • واریز هزینه بازرسی آسانسور
  • ارائه مشخصات فنی آسانسور
  • قرار داد سرویس و نگهداری آسانسور (یکساله خواهد بود)
  • بیمه نامه مسئولیت مدنی صاحبین آسانسور

هزینه بازرسی آسانسور

تعرفه بازرسی آسانسور زیر نظر متخصصین، باتوجه به نوبت بازدید آسانسور متفاوت بوده، بطور مثال ممکن است نرخ بازرسی اولیه با بازرسی های بعدی متفاوت و گران تر باشد اما در نهایت هزینه بازرسی آسانسور ها باتوجه به مصوب سازمان ملی استاندارد صورت خواهد گرفت. جهت سرویس و نگهداری دوره ای آسانسور و نصب تخصصی آسانسور با مشاورین متخصص تکنوناطا تماس بگیرید.

آسانسور ازجمله وسیله هایی است که روزانه افراد زیادی با آن سرو کار دارند؛ باتوجه به این موضوع رعایت ایمنی و حفظ جان افراد در این زمینه بسیار حائز اهمیت میباشد. حفظ ایمنی و کارآیی در آسانسور ها ازجمله نکاتی است که باید بعد از خرید آسانسور خود زیر نظر متخصصین به آن توجه کنید. رعایت نکات ایمنی علاوه بر حفظ جان افراد، خسارات غیرقابل پیش بینی را نیز کاهش میدهد. در این بخش بازری آسانسور توسط متخصصین مطرح میشود.

بازرسی تخصصی آسانسور

بازرسی آسانسور

در حفظ ایمنی آسانو توجه به چه نکاتی میتوند مفید باشد؟ در این مورد باید گفت استفاده از لوازم و تجهیزات با کیفیت بالا، نصب آسانسور به صورت تخصصی و صحیح، سرویس و نگهداری آسانسور و سرویس دوره ای آن و در نهایت بازرسی آسانسور و دریافت گواهی استاندارد میتوانند در حفظ جان ومال شما در هنگام استفاده از آسانسور تاثیر گذار باشند. بازدید از آسانسور برای انواع آسانسور هیدرولیک، آسانسور کششی و... الزامی خواهد بود.

بازرسی آسانسور ها از چه زمانی و زیر نظر کدام سازمان اجرا شد؟ آسانسور وسیله مکانیکی که بیشترین کارایی را در ساختمان های امروزی دارد نیازمند مراقبت، سرویس و بازرسی میباشد تا از نحوه عملکرد آن اطمینان حاصل شود. از سال 1382، استاندارد آسانسور (بازرسی آسانسورها) اجباری اعلام شد و تمام شرکت ها موظف بودند قبل از نصب آسانسور نسبت به دریافت تائیدیه استاندارد آسانسور اقدام کنند. این امر زیر نظر سازمان ملی استاندارد و شهرداری های استان صورت گرفت و پایان کار ساختمان ها باتوجه به تائیدیه استاندارد آسانسور امکان پذیر شد.

چک لیست بازرسی آسانسور

هنگامی که متخصصی نصب آسانسور و بازرس آسانسور به کمک شما می‌آیند، چک لیستی را در هنگام بازدید از آسانسور انجام میدهند عبارت است از:

  • بازرسی موتور خانه
  • بازرسی چاه آسانسور
  • نحوه عملکرد درب کابین

در زمان بازرسی چاه آسانسور علاوه بر کارکرد صحیح مکانیکال آن، به قسمت الکتریکال آسانسور نیز توجه شده و هر گونه خطایی در زمان استفاده از آسانسور پیگیری و رفع خواهد شد.

مراحل بازرسی آسانسور

اگر به دنبال دریافت گواهی نامه استاندارد آسانسور هستید، ممکن است از مراحلی که باید در این زمینه طی کنید اطلاعات کافی نداشته باشید؛ در ادامه بصورت دقیق و پله به پله مراحل بازرسی آسانسور را شرح دادیم:

  • تشکیل پرونده در شرکت بازرسی آسانسور
  • ارائه مدارک کامل
  • درخواست بازرسی آسانسور
  • اعلام گزارش
  • ارجاع پرونده به کمیته بازرسی آسانسور
  • تکمیل نواقص پرونده
  • ارجاع پرونده جهت صدور گواهی بازرسی آسانسور

اما فرم های مورد نیاز و مربوط به بازرسی آسانسور کدام موارد هستند؟

  • فرم درخواست بازرسی آسانسور
  • فرم قرار داد بازرسی آسانسور
  • فرم مشخصات فنی آسانسور
  • گواهی تائیدیه تجهیزات آسانسور

گواهی نامه استاندارد آسانسور

پس از نصب و راه اندازی آسانسور زیر نظر متخصصی خبره و کاربلد در این زمینه، جهت اطمینان از ایمنی آسانسور، نیازمند به دریافت گواهینامه استاندارد خواهید بود؛ این گواهی حاکی از ایمنی و سلامت آسانسور شما میباشد. اما پروسه ایمنی آسانسور در این زمان تمام نشده و برای حفظ ایمنی آن، نیازمند سرویس دوره ای نیز خواهید بود.

سرویس و نگهداری آسانسور باید بصورت دوره ای و ماهیانه صورت گیرد. گواهی های استاندارد آسانسور تنها هنگامی قانونی خواهد بود که سرویس ماهیانه آسانسور از سوی متخصصی واجد شرایط صورت گیرد اما در غیر این صورت گواهی استاندارد ایمنی آسانسور ها مجاز نخواهد بود؛ در نظر داشته باشید که گواهی استاندارد آسانسور ها اعتبار یک ساله داشته و پس از آن نیاز به تمدید و دریافت مجدد آن خواهید بود.

شرکت تکنوناطا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید