شیار های کف پله برقی با هدفی خاص به این صورت طراحی و تولید شده اند؛ هدف از طراحی این شیارها ایجاد امنیت بیشتر کاربران میباشد.
شیارهای کف پله برقی چه کاربردی دارد؟ حتما تا به حال در هنگام سوار شدن بر روی پله برقی متوجه شیار های کف پله شده اید، در واقع مهمترین بخش پله برقی پله ها و استپ های آن هستند، که حمل کاربر بر روی آنها انجام می شود، این پله ها دارای قالب های یکپارچه ای هستند که به صورت یک دست از جنس آلومینیوم قالب گیری می شوند، عمق استپ های پله برقی و کف پله ها از ۳۸ الی ۴۰ سانتی متر و ارتفاع آنها از ۲۰ الی ۲۴ سانتی متر می باشد. البته در زمان سرویس دوره ای پله برقی، حتما توجه داشته باشید که نظافت استپ های پله برقی نیز رعایت شوند.
اگرچه استاندارد ۱۸ سانتی متری برای ارتفاع پله، مناسب تر است اما پله برقی هایی با ارتفاع ۲۰ سانتی متر از پرکاربرد ترین نوع پله ها در ساخت و تولید پله برقی ها هستند که در جدید ترین پله برقی های دنیا نیز مشاهده میشوند. حتما تا به حال در هنگام سوار شدن بر روی پله برقی متوجه شیارهای متعدد در کف پله برقی شده اید، این شیار ها اغلب دارای رنگ زرد هستند و جنس آنها تشکیل شده از استنلیس استیل می باشد.
شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که چرا کف پله برقی ها را به صورت یکدست نمی سازند و لزوم وجود شیار های کف پله برقی چیست؟ این سوالی است که در این وبلاگ از تکنوناطا قصد داریم به آن بپردازیم و کاربرد شیار های کف پله برقی را شرح دهیم، پس برای اطلاعات بیشتر در رابطه با سیستم های پله برقی در ادامه ی این وبلاگ با ما همراه باشید.
پله برقی دارای پلکانی حمل کننده است که این پلکان بر حسب نوع ارتفاع از استپ ها و پله های متنوعی ساخته می شود، حمل کردن کاربران توسط این پله ها صورت می گیرد به همین خاطر باید از ساختاری ایمن و استانداردی در رابطه با نوع طراحی و متریال بر خوردار باشد، چرا که هر نقصی در رابطه با طراحی به طور مستقیم بر روی استفاده ی کاربر تاثیرگذار خواهد بود و از آنجایی که پله برقی یک وسیله ی کاربری در ساختمان های پر رفت و آمد می باشد، نقص های ایمنی ممکن است موجب وقوع حادثه، در نتیحه خسارت های زیان آور و همچنین هزینه های سنگین شود؛ به همین جهت در طراحی و تولید استپ های پله برقی، نکاتی در رابطه با ایمنی افراد و استاندارد های طراحی رعایت می شود تا ایمنی کاربر در هنگام استفاده از آن را تضمین کند.
یکی از این ایمنی ها مرتبط با طراحی و ساخت استپ های پله برقی، طراحی شیارهای متعدد در کف استپ ها با استاندارد عمقی ۱۰ میلی متر می باشد، این طراحی با هدف چند منظوره ایجاد شده و به گونه ای است که مانع لیز خوردگی و سر خوردن افراد از روی پله برقی میشود؛ به همین خاطر استپ های پله برقی دارای شیارهایی با فاصله ی استاندارد ۵ الی ۷ میلی متر از هم هستند تا سبب ایجاد اصطحکاک بین کفش کاربر و سطح پله شود و از لیز خوردگی یا خیس شدن سطح پله جلوگیری کند.
این شیارهای کف پله برقی سبب می شوند تا کفش کاربر ثابت بر روی پله برقی بماند همچنین در صورت خیس شدن و یا ریختن مایعی بر روی پله برقی، مایع به داخل شیارها نفوذ می کند و بر روی سطح پله باقی نمی ماند. توجه داشته باشید که شیار های پله برقی، در روند کارکرد پله برقی، تاثیر نمیگذارد و تنها برای استفاده کاربران این شیار ها اهمیت دارند.
از دیگر استانداردهایی که رعایت آن امروزه در طراحی و تولید استپ های پله برقی، ضروری است متریال ساخت این شیارها در کف استپ های پله برقی می باشد. در حال حاضر پرکاربرد ترین متریال مورد استفاده جهت ساخت این شیار ها، آلومینوم می باشد اما در برخی از کارگاه های تولید ممکن است از متریال هایی مانند فولاد استفاده شود.
در گذشته جنس استپ ها و شیارهای موجود بر روی کف پله برقی از جنس چوب های مقاوم بوده که به دلیل نکات ایمنی مانند بروز آتش سوزی، جنس این شیارها به آلومینیوم تغییر پیدا کرد؛ از مزایای بکارگیری متریال آلومینیوم در طراحی و تولید شیارهای کف استپ پله برقی می توان به کاهش وزن پله ها، کاهش مصرف انرژی برقی در سیستم پله برقی و کاهش احتمال زنگ زدگی استپ ها اشاره کرد.
در ادامه ی این وبلاگ قصد داریم نکات مرتبط با استاندارد های طراحی و ساخت شیارهای کف استپ پله برقی را شرح دهیم:
استپ های پله برقی، مهمترین بخش از ساختار پله برقی می باشند، که وظیفه ی حمل کاربر بر عهده ی آن است، طراحی و ساخت استپ های پله برقی باید به صورت دقیق و بر اساس استاندارد های طراحی و تولید پله برقی، انجام شود که یکی از این استاندارد ها و ملزومات طراحی شیارهای کف پله برقی هستند؛ این شیارها از لیز خوردن کاربران و خیس شدن سطح پله جلوگیری می کند، با ایجاد این شیارها به عمق ۱۰ میلیمتر، هرگونه مایع لزج به داخل این شیارها فرو می رود و مانع از جمع شدن آلودگی ها مختلف بر روی سطح پله برقی می شود؛ این موضوع سبب می شود تا عمر مفید پله برقی نیز افزایش پیدا کند.
در این وبلاگ از تکنوناطا، تمامی آنچه را که در رابطه با شیارهای کف پله برقی و کاربرد آن لازم است بدانید، برای شما همراهان گرامی جمع آوری کرده ایم، کارشناسان ما در تکنوناطا هر آنچه که مرتبط با سیستم های آسانسور و پله برقی است را به صورت وبلاگ های متنی، از فنی ترین جزئیات آسانسور تا نکات کلیدی مرتبط با آن بررسی کرده اند! پس برای اطلاعات بیشتر و به روز کردن دانش خود در رابطه با این سیستم پیچیده، می توانید مقاله های دیگر را مطالعه فرمایید، همچنین در صورتی که نیاز به تعمیر پله برقی داشتید می توانید با کارشناسان تکنوناطا در ارتباط باشید.
همچنین شما می توانید در صورت داشتن سوالات مرتبط با آسانسور و یا مشکلات پیش آمده در سرویس های دوره ای، خرید و نصب پله برقی و ... با متخصصین ما در تکنوناطا تماس بگیرید.
گروه تخصصی تکنسین های آسانسور و پله برقی تکنوناطا، با بهره مندی از متخصصین حرفه ای و مجرب از تعمیر کاران آسانسور و پله برقی و کارشناسان قادر خواهند بود، نصب و تعمیرات آسانسور شما را به خوبی انجام دهند، همچنین در هنگام بروز مشکلات جزئی در عملکرد آسانسور شما می توانید با استفاده از آموزش های ساده ای که در قسمت وبلاگ سایت تکنوناطا بارگذاری شده، مشکلات مرتبط با آسانسور را تشخیص دهید و آن ها را برطرف کنید، در صورتی که مشکلاتی اعم از مشکلات جدی، نقص فنی، خرابی آسانسور و یا تعویض تجهیزات دارید، تکنسین های ما قادر به حل مشکل شما به صورت اصولی، در کوتاه ترین وقت ممکن خواهند بود. برای اطلاعات بیشتر و هماهنگی با تیم فنی تکنوناطا، با شماره 02188766739 تماس حاصل فرمایید.
آخرین مطالب
قدم به قدم خرید آسانسور
قدم به قدم خرید آسانسور را همراه تکنوناطا باشید تا صفر تا صد مراحل و نکات خرید انواع آسانسور را مورد بررسی قرار دهیم.
بهترین موتور آسانسور
موتور آسانسور ازجمله اصلی ترین المان های تشکیل دهنده آسانسور بشمار میرود که عوامل متفاوتی در انتخاب بهترین موتور آسانسور تاثیر گذار هستند.
یو پی اس آسانسور چیست؟
یو پی اس آسانسور قطعه ای ضروری در زمان قطع برق میباشد چراکه در این شرایط اتصال برق و کارکرد آسانسور را تضمین میکند.
بررسی علل بسته نشدن درب آسانسور
بسته نشدن درب آسانسور علل متفاوتی دارد که باتوجه به نوع درب آسانسور میتوانید عیوب آنرا بررسی کرد و نسبت به بهبود آن اقدام کنید.
تابلو فرمان پله برقی
با استفاده از تابلو برق پله برقی، میتوان توقف و حرکت پله برقی را کنترل کرد به همین جهت تابلو برق پله برقی حائز اهمیت میباشد.