هزینه سرویس آسانسور با مالک است یا مستاجر؟ این سوالی است که برای خیلی از مستاجرین یا مالکان پیش میآید. گاهی نیز دعواهای بزرگی برای این موضوع شکل میگیرد که حتی کار به شکایت میرسد. در اینجا میخواهیم یکبار برای همیشه به شما بگوییم که هزینه تعمیر آسانسور بر عهده مالک است یا مستاجر.
امروزه با پیشرفت صنعت ساختمان سازی و افزایش آپارتمانهای چند طبقه، نیاز به آسانسور بیش از پیش حس میشود. اما همین آسانسورها گاهی مشکل ساز میشوند. یکی از مشکلات اساسی که مالکین و مستاجرین با آن دست و پنجه نرم میکنند، پرداخت هزینه تعمیر آسانسور و نیز سرویس آسانسور و نگهداری از آن است.
خوشبختانه باید بگوییم قانون صراحتا به این موضوع پرداخته و جای هیچ شبیهای باقی نگذاشته است. طبق قانون در تمام ساختمانهای ایران، هزینههایی همچون قبض آب، برق، گاز، حقوق سرایداری، نظافت ساختمان و برق راه پله و پشت بام، شارژ ماهیانه و همچنین هزینه تعمیرات آسانسور و سرویس ماهیانه بر عهده تمامی ساکنین میباشد و باید بین آنها تقسیم شود. در زمانی که واحدی اجاره شده باشد، مستاجر میبایست تمام این هزینهها را پرداخت نماید؛ زیرا او از تمامی این امکانات استفاده میکند.
طبق قانون پرداخت این هزینه بر عهده مستاجر است. اما اگر در قرار داد اجاره ملک، بندی اضافه شود و در آن بند به موضوع پرداخت هزینه سرویس ماهانه آسانسور توسط مالک ذکر شود، مالک مستلزم به پرداخت این هزینه میباشد.
اختلاف دیگری که در بعضی از ساختمانها پیش میآید، عدم پرداخت هزینه خدمات آسانسور مانند سرویس و نگهداری و تعمیرفوری آسانسور توسط ساکنین طبقه همکف یا اول است. ساکنین طبقات پایین آسانسور میگویند که از آسانسور استفاده نمی کنیم، آسانسور برای طبقات بالاتر است و اصلا ما نیازی بهش نداریم، پس چرا باید مبلغ خدمات آنرا پرداخت کنیم. در نگاه اول شاید حرف آنها منطقی به نظر برسد اما باید به این نکته توجه نمود که در سند ملک آنها داشتن آسانسور ذکر شده و همین موضوع موجب افزایش قیمت ملک آنها میشود.
همچنین طبق قانون 23 تملک آپارتمان ها، ساکنین هیچ طبقهای اجازه ندارند هزینهای از ساختمان را به دلیل استفاده نکردن پرداخت نکنند. قانون به هیچ عنوان توجیه استفاده نکردن آسانسور توسط ساکنین طبقات پایین را نمی پذیرد و درصورت عدم پرداخت، آنهارا متخلف نامیده و جریمه میکند. شاید این نکته عجیب باشد اما واحدهایی که کاملا خالی هستند و سالهاست مورد استفاده قرار نگرفته اند نیز باید هزینههای مذکور را پرداخت کنند.
قطعات آسانسور با استفاده مداوم و در گذر زمان دچار فرسودگی و خرابی میشوند. این خرابیها گاهی نیازمند تعویض قطعات اصلی و گران قیمت آسانسور میشود. اینک سوالی بیان میشود که هزینه تعویض قطعات آسانسور بر عهده کیست؟
طبق قوانین تعویض هیچگونه قطعه اصلی ساختمان و ملک بر عهده مستاجر نمی باشد. در واقع اگر بخواهیم موضوع را برای شما ساده کنیم باید بگوییم هر کاری در ساختمان که موجب افزایش ارزش ملک شود مربوط به مالک، و هزینه مواردی که مستاجر طی یکسال از آنها استفاده میکند بر عهده مستاجر است. به همین علت تعویض قطعات اصلی آسانسور موجب جدید شدن آسانسور و افزایش ارزش آن میشود، در نتیجه مالک باید هزینه آنرا پرداخت کند.
هزینههای دیگر مانند تزیین کابین آسانسور، بازسازی و نوسازی آسانسور نیز برعهده مالک است. موضوع حائز اهمیت این است که اگر مستاجر یا اقوامش آسیبی به ساختمان و آسانسور بزند، باید هزینه تعمیر و خسارت آنرا کامل پرداخت کند.
در نهایت باید بگوییم که اگر زمانی با مستاجر یا مالک خود سر پرداخت هزینهای به مشکل برخوردید، بهتر است ابتدا به صورت گفت و گوی منطقی و دوستانه مشکل را حل کنید و در صورت عدم حل شدن به شکایت بپردازید. زیرا شکایت زمان و هزینه زیادی از شما میگیرد و راه حل خوبی برای رفع مشکلات کوچک نیست.
هزینه تعمیر آسانسور با کیست
من چند سال پیش خانه ای را اجاره دادم و به خاطر آشنا نبودن با این قوانین، تمام هزینه های سرویس آسانسور را خودم پرداخت کردم.
تعویض قطعات جزئی هم بر عهده مالک است.
آخرین مطالب
انواع درب آسانسور
قفل درب آسانسور انواع مختلفی دارد که باتوجه به المان هایی نظیر نوع کابین آسانسور و یا فضای مورد نظر برای نصب آسانسور، مورد استفاده قرار می گیرند.
آشنایی با سیستم محرکه آسانسور
سیستم محرکه آسانسور بخشی از آسانسور است که وظیفه ایجاد نیرو را داشته و حرکت آسانسور وابسته به این سیستم میباشد. این سیستم از اجزا تشکیل دهنده ای تشکیل شده است.
نحوه فعالسازی دکمه ریست آسانسور
آسانسور مانند تمام وسیله های برقی دیگر ممکن است گاهی با مشکلاتی مواجه شود که نیاز به ریست داشته باشد؛ اما استفاده از دکمه ریست آسانسور به تمام افراد پیشنهاد نمیشود و بهتر است توسط متخصص باتجربه در این زمینه صورت گیرد.
قفل درب آسانسور چیست؟
قفل درب آسانسور یکی از قطعات جانبی آسانسور است که عملکرد بسته نگه داشتن درب کابین آسانسور در حین حرکت را بر عهده دارد.
قطع آسانسور توسط مدیر ساختمان
آیا مدیر ساختمان میتواند برق آسانسور را قطع کند؟ بله مدیر ساختمان تحت شرایطی میتواند برق آسانسور را قطع کند. البته باید توجه داشت که در قرارداد ذکر شده باشد.